Oddsrörelser

Oddsrörelser, upp och ner, är intressant. Det brukar vara en indikation om man varit rätt eller fel ute när man spelat tidigt, men så är inte alltid fallet.

Att spela oddsspel skiljer sig mycket från att typ spela spel på spelautomater. Odds som sjunker som en sten brukar vara ett gott tecken om man själv varit ute i god tid och spelat när marknaden öppnade till ett betydligt högre odds. Men ibland har marknaden fel och de senaste veckorna har det varit helt galet.

Första omgången i Indian Wells, Simona Halep mot Lauren Davis. Halep öppnade på 1.66 på Bet365, men stängde på 3.00! Marathonbet låg högst med 3.25. Samtidigt gick Davies ner från 2.10 till 1.36.

Halep har varit skadad, problem med ryggen, och avbröt en match i Dubai för två veckor sedan. Det har varit känt och borde inte ensamt varit anledningen till den massiva oddsrörelsen. Normalt sett ska ju Halep vara favorit mot den ännu så länge orutinerade Davis. Nu vann Halep med 6-2, 6-0!

Logiken i detta och vilka slutsatser kan man dra av detta? Svaret på det sista är nog inga, mer än att man inte vet hur marknaden ska reagera.

Här var säkert många nöjda som spelade Davis tidigt till ett odds runt 2.00. De som väntade in i det sista och reagerade på det höga oddset på Halep var nöjdast både innan och efter matchen. Däremot ska man, som vanligt, inte spela när oddset väl börjat rasa för då är värdet fullständigt bortblåst.