Betting på dubbel

Supertiebreak och no-ad. Här går vi in på reglerna som gäller vid betting på dubbel. Dubbelspel är något vi förordar, men i de vanliga ATP- och WTA-turneringar kan reglerna göra det onödigt spännande.

No-Ad

Den kanske viktigaste skillnaden mellan singel och dubbel är denna regel. Vid 40-40 är det ingen fördel, utan den som vinner nästa boll har ett vunnet game i sin hand. Det räcker alltså att vinna fyra bollar och ett game kan max bli sju bollar långt. Det kan göra matcherna lite mer chansartade, men över en hel match jämnar det oftast ut sig.

Dessutom, vid 40-40, väljer mottagaren serveruta.

Supertiebreak

Ett eventuellt tredje set avgörs i ett tiebreak, ett supertiebreak upp till 10 eller längre (två bollars marginal). Även här blir det mer chansartat. Ett dubbelpar kan exempelvis vinna första set enkelt, för att sedan tappa ett jämnare andra set. Helt plötsligt är matchen helt öppet och det är inte sällan det par som kommer från underläge har momentum med sig in i ett supertiebreak.

Livespel i dubbel kan ibland erbjuda stora möjligheter om man vill gå in på det par som förlorar första set. En på förhand öppen och jämn match är ofta lika oviss efter det första setet.

Mer om betting hittar ni på Sportblog.se